Atelier de Ploeg,

Ik ben docent tekenen- en schilderen en geef cursussen en workshops aquarelleren, pastelleren. Er wordt naar waarneming geschilderd o.a stillevens, landschappen en/of eigen onderwerpen. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Academie voor Hoge Kunsten te Utrecht. U kunt zich inschrijven via i.horsten@gmail.com of mijn website bekijken: www.ingridhorsten.nl. Voor informatie: 030-6374045.

Over mijn werk,

Ik ben geboeid door lichtvallen, rivieren en mistige weides. Romantiek met als doel voorbij het onderwerp te gaan of...iets voorbij. Recent zijn de schilderijen van dieren, de hoekige vormen van koeien boeien mij en ik pas de kubistisch vormen toe in mijn werk, paard en wagen op weg naar een onbestemde plaats in een verlaten landschap. De laatste tijd schilder ik ook portretten en figuren. Ik ben geïnspireerd door de impressionisten, de Hollandse meesters maar ook door bekende  of minder bekende kunstenaars die realistisch of abstract werk maken. Onderwerpen zijn: stillevens, landschappen (in Nederland, De Provence, Bretagne, Toscane en andere landen en gebieden), stadsgezichten, soms een stad maar ook een mix van impressies van verschillende steden die in mijn werk samensmelten tot een schilderij. Realistisch en geabstraheerd werk, ingetogen, kwetsbaar en melancholisch in diverse technieken en stijlen. Ik werk intuïtief en niet vanuit het bedenken van een onderwerp. Ritme, compositie zijn belangrijke aspecten. Vaak maak ik eerst schetsen, ik laat weg en voeg toe vervolgens schilder ik op een groter formaat en ga net zolang door tot ik tevreden ben en dan is het: de lijst of de prullenbak! Ik schilder bij voorkeur en plein air.

Paard en wagen roepen herinneringen op aan vervlogen tijden. Soms komt er een stoet voorbij zoals in Maaseik in België, gelukkig had ik mijn fototoestel meegenomen en rende met de stoet mee. er ontstaat een schilderij, met een penseel en plasjes waterverf zie ik een beeld verschijnen de paarden komen van ver en gaan voorbij, reizen door de tijd? Soms krijg ik vleugels!

Kijk ook eens op de volgende links.

Facebook: www.facebook.com/AtelierdePloeg. Werk van cursisten.

Exto interview: http://www.exto.nl/forum/viewtopic.phpf=20&t=6253.